https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаАтанасова: Тези, които замеряха сградите на държавата, сега рушат държавността отвътре

Атанасова: Тези, които замеряха сградите на държавата, сега рушат държавността отвътре

Ние взехме решение, че утре в 9 часа в пленарна зала ще има представен проект на решение за това, че се приема волеизявлението на кандидата за министър-председател, който оттегли желанието си да бъде номиниран за такъв и да предложи състав на Министерски съвет. Тази точка ще бъде първа и ще има дебат по същество. Това заяви в кулоарите на парламента Десислава Атанасова от ГЕРБ.

„Считаме, че трябва да се обединим около това Народното събрание да приеме волеизявлението на господин Пламен Николов, защото волята е лична. Има и такова конституционно решение в подобен казус, т.е. има произнасяне на КС. Следователно личната воля трябва да бъде зачетена, за да продължи конституционната процедура“ каза още тя. Атанасова съобщи, че няма да се гласува предложен състав на МС.

„Българските граждани ни отредиха ролята на опозиция, но не отредиха категоричната победа на всеки един от представените в българския парламент. Заявиха и ясно, че трябва да търсим диалог за важните за България теми. Отговорни сега са партиите на протеста. ГЕРБ беше първата партия, която заяви, че няма да подкрепи кабинет на ИТН. Сега не знам вече кой е токсичен, след като никой не подкрепя този кабинет“, допълни тя.

Ако има нови избори, ГЕРБ ще води позитивна кампания според нея: „Ние сме отговорни и разбираме какви са рисковете пред държавата. Грозно е тези, които една година замеряха сградите, сега да се опитват да рушат държавността отвътре. Това, което наблюдаваме в последните 24 часа е именно такъв акт“, категорична беше депутатката от ГЕРБ.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X