https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЗдравеРусе близо до „червената зона“ на COVID-19, започват засилени проверки

Русе близо до „червената зона“ на COVID-19, започват засилени проверки

Област Русе е близо до „червената зона“ по разпространение на COVID-19, показват данните на Регионалната здравна инспекция.

На 7-дневна база регионът вече е в червената зона по разпространение на заболяването. Седемдневният индикатор показва стойност от 161.3, като за да се счита даден регион в червената зона на база седмичен ръст показателят трябва да бъде над 50. На 14-дневна база обаче областта все още е в зелената зона.

Според областния оперативен щаб за борба със заболяването, на този етап не се налага въвеждане на допълнителни ограничителни мерки. Засилва се обаче противоепидемичния контрол в региона. Още от днес ще се извършват по-чести съвместни проверки от страна на компетентните институции, като в обсега на инспекциите ще влизат и провеждащите се на открито събития. Проверките ще обхванат всички магазини и търговски обекти, в това число и малките квартални магазини за хранителни стоки, пазари на открито, както и градския транспорт на територията на цялата област. Контролиращите органи ще следят за носенето на маски и правилното им поставяне, за спазването за отстояние от 1.5 метра при струпване на повече хора на едно място, както и за наличието на дезинфектант. Контролиращите органи ще съставят предписания и ще могат да налагат глоби.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X