https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоМасова сеч на дървета в квартал "Дружба"

Масова сеч на дървета в квартал “Дружба”

Разтревожени жители попитали мъжете, защо изсичат дърветата, но не получили адекватен отговор. Единият от секачите смъмрил само, че имали официално разрешение за това.

Поради липса на прозрачност и публичност от страна на Община Русе, не след дълго се появиха и слухове за бъдещето на вече изсечената горичка.

“Най-вероятно някой мастит бизнесмен си е купил земята на безценица от Община Русе и сега ще строят нещо”, оплаква се г-н Маринов. “Чух, че щели да строят хотел със заведение. Други казват, че щяло да правят паркинг”, добави г-н Маринов.

Хората от жилищния блок вече имат горчивия опит от подобно строителство. Преди години друг бизнесмен построи заведение буквално на няколко метра от прозорците на хората. Те бяха се организирали и събраха подписка против строежа, но никой не им обърна внимание. В такива ситуации парите диктуват дневния ред, а недоволството на хората няма никакво значение, защото както винаги всичко по документи е било “законно”.

Сега изглежда, че се готви нов строеж на общинската земя, която “тихичко” е минала в частни ръце без никой да разбере.

Защо кметът на Русе не е обявил публично намерението на Община Русе за този терен? Нали едно от предизборните обещания на Пенчо Милков беше “ПРОЗРАЧНОСТ”!?

Кой е купил това място и за какви стотинки… никой от потърпевшите жители наоколо не знае. Всичко се случва “на тъмно” и при свършен факт, за да не може да се реагира.

Изсичането на дърветата в междублоковите пространства и презастрояването няма да направи града ни привлекателен за живеене, нито ще върне младите хора в него. Но това изглежда не е важно както за кмета, така и за главния архитект на град Русе.

Можеше преди да започне изсичането на дърветата, институциите поне да уведомят домоуправителите в района или да съобщят през медиите за това, което ще се случи под прозорците на хората.

Сега ни остава да разберем какъв и колко голям паметник на алчността ще ни построят. Дано само не прилича на онзи “мавзолей”, който затри градината зад хотел “Дунав”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X