https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияМинистър Кацаров с две заповеди за действието на противоепидемичните мерки

Министър Кацаров с две заповеди за действието на противоепидемичните мерки

Във връзка с решението на Министерския съвет за удължаване на извънредната епидемична обстановка до 30 ноември, министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров издаде две заповеди за продължаване на действащите към момента противоепидемични мерки в страната.

Остават препоръките за редовно проветряване и дезинфекциране на работните помещения, недопускане на болни служители, физическа дистанция между хората от поне 1,5 м., а при невъзможност – носене на защитна маска за лице. Работодателите трябва да осигурят лични предпазни средства на персонала. Остава и препоръката за дистанционна работа там, където е възможно.

Задължително остава носенето на маски при обслужване на клиенти на разстояние по-малко от 1,5 метра. Изключение се прави, когато са осигурени механични прегради от стъкло или друг прозрачен материал.

Маските са задължителни в транспортни средства за обществен превоз, лечебни и здравни заведения, аптеки, оптики, национални центрове по проблемите на общественото здраве, административни учреждения и други места, в които се обслужват или имат достъп гражданите, железопътни гари и автогари, летища, метростанции, търговски обекти, църкви, манастири, храмове, музеи и др.

Маските са задължителни и на открити обществени места, на които има струпване на хора и невъзможност за спазване на физическа дистанция.

Изключение се допуска за клиентите в ресторанти и барове, за спортуващите, за участниците в конгресно-конферентни мероприятия, брифинги, пресконференции и семинари по време на изказване (лекция, презентация и др.), но при спазване на физическа дистанция.

В обекти с обществено предназначение, търговски или други обекти, които предоставят услуги на гражданите, се допуска ваксинираните служители да са без маски.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X