https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниРусенските спортисти завоюваха четири медала на Северния полюс

Русенските спортисти завоюваха четири медала на Северния полюс

Четири сребърни медала завоюваха във втория ден на Европейското първенство по вдигане на тежести за младежи, възпитаниците на Тежкоатлетически спортен клуб – Русе. Първенството тази година се провежда в Лапландия, близо до Северния полярен кръг.

И тримата представители на ТСК включени в националния тим излязоха на състезателния подиум в съботния ден, но в различни часове. Плътно до тях бяха старши треньорът на националния тим Иван Иванов и един от двамата лични треньори на младите щангисти – Радослав Атанасов.

Първа на състезателния подиум излезе европейската шампионка при жените от първенството в Москва тази пролет, Надежда Мей Нгуен, която стана вицеевропейска шампионка при момичетата до 23 години в категория до 49 килограма. Тя завоюва общо три сребърни медала – в двубоя и двете отделни движения. Русенската тежкоатлетка записа два успешни опита в първото движение изхвърляне – на 67 и 72 килограма. При второто движение – изтласкване, Надежда отново записа два успешни опита – на 80 и 85 килограма. Това и донесе общ двубой от 157 килограма от двете движения, което беше достатъчно за сребърното отличие.

Втори на подиума излезе Денис Данев, който се състезаваше в категория до 55 килограма в групата за юноши до 20 годишна възраст, който записа пето място при дебюта си на подобно състезание. Той успя да направи само един успешен опит в движението изхвърляне – на 90 килограма. Във второто движение изтласкване, Денис успя да вдигне успешно два пъти щангата над главата си на 110 кг. и на 115 килограма. Така той събра общ двубой от двете движения от 205 килограма.

Последен на подиума излезе европейският шампион при мъжете от Москва Ангел Русев, който този път се състезава в новата за него категория до 61 килограма в групата за юноши до 20 години. Ангел събра общ двубой от 258 килограма от двете движения, което му отреди пето място в крайното класиране. В първото движение изхвърляне, той записа успешен опит само на 105 кг. Във второто, изтласкване, Русев започна с успешен опит на 145 кг., който беше последван от още един успех на 153 кг. Този резултат му донесе сребърен медал в движението.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X