https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияТрима зам.-ректори поемат СУ, докато Анастас Герджиков се бори за президентския пост

Трима зам.-ректори поемат СУ, докато Анастас Герджиков се бори за президентския пост

Доц. Георги Вълчев, проф. Елиза Стефанова и проф. Васил Маринов с пълномощно да управляват до 21 ноември

Трима заместник-ректори на Софийския университет “Св. Климент Охридски” ще заместват проф. Анастас Герджиков, който от 4 октомври до 21 ноември т.г. е в отпуск заради участието му в президентските избори, съобщиха от висшето училище.

Софийският университет има шестима заместник-ректори, като ректорските задължения до 21 ноември т.г. ще бъдат поети от трима заместник-ректори на СУ.

Това са доц. Георги Вълчев, проф. Елиза Стефанова и проф. Васил Маринов, като тримата заместници на проф. Герджиков имат и до този момент пълномощно да го представляват.

Ректорът на Софийския университет “Св. Климент Охридски” проф. Анастас Герджиков беше издигнат за кандидат за президент от Инициативен комитет, подкрепен от ГЕРБ-СДС.

Ден по-рано проф. Герджиков заяви, че не се възприема за кандидат на ГЕРБ, защото решил да приеме поканата от Инициативния комитет още преди да се срещне с Бойко Борисов.

“Изтеклата информация за моята кандидатура даде повод на политическа партия ГЕРБ да обяви подкрепата си за мен. Аз не съм кандидатът на ГЕРБ, защото съм издигнат от Инициативен комитет. Когато се срещнах с ГЕРБ те не ми поставиха нито едно условие. Те не пожелаха нищо срещу подкрепата си. Не мисля, че съм обвързан с тях”, каза кандидат-президентът.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X