https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбщиниБялаВ Бяла настаняват заразените с коронавирус във фургони

В Бяла настаняват заразените с коронавирус във фургони

Ковид отделението в МБАЛ „Юлия Вревска“ в Бяла вече е пълно – от 31 налични легла всички са заети. Това стана ясно при посещението на зам.областния управител Синан Хебибов в лечебното заведение. Поради нарастващия брой на пациентите е обособена буферна зона, където могат да бъдат настанени още 10 човека с коронавирус. Това са модерни фургони в двора на болницата, които отговарят на всички съвременни изисквания. Местата и там обаче се запълват бързо и повече от половината легла са заети.

Прокуристът на болницата Димитър Димитров обясни, че от началото на ваксинационната кампания в края на декември 2020 г. до сега приблизително 2200 души са със завършен имунизационен курс, а малко над 100 човека чакат да получат втора игла. От лечебното заведение са успели да обхванат над 10% от населението на общината.

В пункта на входа на болницата работят един лекар, един фелдшер и две медицински сестри. Кабинетът е единственият в региона, който от няколко месеца насам работи седем дни в седмицата. Постоянно действа и мобилен имунизационен пункт, който ваксинира на място колективи на предприятия и трудно подвижни хора. От МБАЛ „Юлия Вревска“ са ваксинирали и част от обитателите в социалните домове в съседните села Бистренци и Брестовица. Екипът посещава също населените места в общините Две могили и Борово.

Има и случаи, в които се сформира екип по спешност, за да отиде на място при пациенти. Пациентка в болницата е споделила, че трите ѝ деца, оставени при роднини в друго населено място, са с висока температура и не се чувстват добре. Медиците са заминали веднага и са установили, че децата заедно с двамата възрастни са с коронавирусна инфекция. Те са транспортирани за допълнителни изследвания до болницата в Бяла и след това са преместени за лечение в Русе.

От началото на четвъртата вълна насам осем души, които са били имунизирани, са се разболели, но са прекарали заболяването сравнително леко.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X