https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораРусенска състезателка спечели турнира “Млад Олимпиец”

Русенска състезателка спечели турнира “Млад Олимпиец”

13-годишната Анита Петкова пребори конкуренцията на националния турнир по тенис на маса в Горна Оряховица.

На 16 и 17 октомври в Горна Оряховица се проведе първи етап от националния турнир “Млад Олимпиец” до 15 години.

Представителите на УСШ Русе и Дунав Русе са водени от треньорите Петър Петров и Стефан Лъвчиев, съобщиха от СКТМ “Дунав” .

В първия ден се състезаваха кадетите Берк Рида, Роан Гочев и Атила Пламенов. И тримата преодоляха предварителните групи. За влизане в първите шестандесет Берк Рида загуби оспорвано от Виктор Димитров /Комфорт Варна/. Атила и Роан спечелиха и своите мачове. В крайна сметка завършиха Роан – тринадесети и Атила петнадесети.

В неделния ден се състезаваха момичетата – Анита Петкова, Лила Лъвчиева, Дзиаин Ванг , Мелиса Неджиятиева и Ина Сярова. Анита и Лила спечелиха своите групи. Дзиаин Ванг стана втора след Емануела Дончева /Комфорт Варна/, както и Мелиса Неджиатиева. Ина Сярова не успя да прескочи предварителните групи. Анита Петкова спечели турнира, като на финала победи представителката на “Роса – 1 ” Попово Стела Атанасова с 3:2 гейма. Дзиаин Ванг загуби на полфинала от Атанасова с 1:3, а Лила Лъвчиева също загуби от Атанасова на четвъртфинал с 1:3. Ванг направи изключителни победи над считана за фаворитка Веда Ниазиева /Роса – 1/ и талантливата Полина Енчева от “Комфорт” Варна.

С тези резултати състезателките на Дунав печелят първото място отборно.

Треньорите Петър Петров и Стефан Лъвчиев са изключително доволни от своите състезателки, като се има предвид, че те са на 13 години!

Следващата седмица – 23 и 24 октомври СКТМ “Дунав” ще бъде домакин на “Млад Олимпиец” до 13 години, където също ще се търсят призови класирания!

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X