https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораСлед три изборни провала: Републиканците на Цветанов в Русе си стегнаха багажа

След три изборни провала: Републиканците на Цветанов в Русе си стегнаха багажа

След три поредни изборни провала хората на Цветан Цветанов в Русе решиха, че няма смисъл да плащат наем и затвориха местната централа, научи Ruse.news. Офисът на “Републиканци за България” се намираше на главната пешеходна улица “Александровска”, в близост до централния площад. От няколко дни той е празен и се отдава под наем.

На изборите на 4 април, когато партията за първи път се яви в битка за гласовете на избирателите, “Републиканци за България” получиха в Русе 909 гласа. Последва трус в местната структура и смяна на властта.

Изборите през юли се организираха от новото лице на партията в Русе – бизнесменът Петър Дяков, който влезе със сериозната заявка формацията да победи всички в 19-и МИР. За негова изненада едва 256 избиратели подкрепиха партията.

За изборите през ноември партията заложи на сигурното – влезе в коалиция с партия КОД на Петър Москов, но целият им напън завърши с 303 получени гласа.

Коалицията не можа да събере 1% от гласовете на избирателите на национално ниво и остават отново без партийна субсидия и право да ползват евтини офиси. Катастрофалният резултат явно е повлиял на Петър Дяков и той видимо е решил да преустанови хвърлянето на пари на вятъра, издържайки партийна централа.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X