https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияРадев към ДБ: С вота си за вас българите показаха, че имат...

Радев към ДБ: С вота си за вас българите показаха, че имат нужда от безкомпромисна защита

Пред вас стои отговорността да поемете ангажимент към последователно отстояваните от вас приоритети, каза той

„С вота си за вас българските граждани показаха, че имат нужда от безкомпромисна защита на правовата държава и пресичане на злоупотребите с власт“.

Това каза президентът Румен Радев на представителите на „Демократична България“ в рамките на консултациите за съставяне на правителство.

„Пред вас стои отговорността да поемете ангажимент към последователно отстояваните от вас цели и приоритети за върховенство на правото и модернизация на страната. Да покажете, че те могат и трябва да бъдат цели и приоритети за едно бъдещо управление“, заяви още държавният глава.

„Надявам се, че този път ще имаме успех заедно да излъчим едно управление. Колкото и да изглежда труден процесът по формиране на това управление, то е една идея по-лесен, защото всички са наясно, че няма къде да се ходи. Въпросът е как ще съумеем след това то да функционира“, каза от своя страна Христо Иванов.

„Това управление осигурява на страната не просто редовно правителство, но и изключително важната възможност да започнем промяната. Промяната не трябва да се гледа като смяна на един с друг, а на дълбока трансформация на това как се упражнява властта и как изглеждат институциите. От тази гледна точка е много важно, че мнозинството ще може да функционира самостоятелно без ДПС и ГЕРБ“, каза още Иванов.

„Тази карантина, в която трябва да бъде поставено управлението на страната от носителите на корупционния вирус, е важна предпоставка за започване на решаване на този проблем“, допълни той.

По думите му рестартът на прокуратурата и ВСС няма да е проста задача и ще изисква по-големи мнозинства, което ще бъде по-сложното.

“Ще работим за това да има конституционна промяна, а не просто излъчване на нов състав на ВСС”, заяви Христо Иванов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X