https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбщиниБялаПатриарх Неофит стана почетен гражданин на Бяла

Патриарх Неофит стана почетен гражданин на Бяла

Българският патриарх Неофит бе удостоен със званието „Почетен гражданин на град Бяла“.

Това стана по време на тържествено заседание на Общински съвет-Бяла, посветено на 130-годишнината от обявяването на Бяла за град, информира Русе Медия. То се проведе за първи път в „Арт център Бяла“, като преди началото му в киносалона се състоя прожекция на филма „Малката Бяла – столица на Руската империя“.

Предложението за удостояване на дядо Неофит с почетно гражданство бе направено от кмета на Община Бяла Димитър Славов. Той припомни някои от най-славните моменти от историята на населеното място и изрази надеждата си, че Бяла ще се възроди отново. „Всичко почва с вярата, а дядо Неофит 20 години беше с нас, всяка година идваше в църквата „Св.Георги“, идваше в металната барака на гара Бяла, за да служи. Той благослови строежа на новия храм „Св.Пантелеймон“ и бе един от личните дарители. Дядо Неофит е изключително обичан от местното население“, каза кметът.

Предложението бе подкрепено единодушно, а през следващата седмица Димитър Славов и председателят на Общинския съвет Мариян Антонов ще удостоят със званието патриарх Неофит на място в Светия синод.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X