https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниПосрещнаха подобаващо Ангел Русев

Посрещнаха подобаващо Ангел Русев

Носителят на бронзов медал в двубоя в категория до 55 кг от Световното първенство по вдигане на тежести в Ташкент Ангел Русев се завърна в родния Русе броени дни след успеха си. Сред първите, които посрещнаха топ състезателя, бе заместник областният управител Синан Хебибов.

Той поздрави младият мъж и му пожела още множество успехи, с които да продължи да радва жителите на региона. „Радвам се и се гордея, че имаме такива съграждани, които са от младото поколение, но дават всичко от себе си за прославяне името на страната. Нека това е началото на един успешен път на шампион. Да си шампион е съвкупност от умения, добър екип, кураж и смелост.“, каза Хебибов. Той благодари и на председателя на Тежкоатлетическия клуб доц. д-р Кирил Панайотов за непрестанната подкрепа на спорта в Русе, изразяваща се и в неговото финансово подпомагане. Той поздрави победителя и от името президента на националната федерация по вдигане на тежести Ариф Маджид. Заместник областният управител удостои шампиона с грамота от Борислав Българинов за съществен принос в развитието на спорта. Ангел Русев получи и специално изработена сребърна картина, изобразяваща коне в галоп. Посланието на Хебибов бе винаги да е сред първите и никога да не се предава.

В първия ден от шампионата, при най-леките в категория 55 килограма Ангел Русев се нареди трети в двубоя, като добави и злато в изтласкването. Русев стартира с успех на 106 кг, след това и на 110 кг, но в третото си изхвърляне не вдигна 112 кг. Това му отреди седмото място в първото движение, на 8 кг от лидерите Ал Салими от Саудитска Арабия и Арли Шонтей от Казахстан. В изтласкването българинът бе недостижим. Той започна последен опитите си със 140 кг, после със 144 си осигури медала и опита без успех 147 кг за среброто. В крайна сметка – злато във второто движение и бронз в двубоя с 254 кг. Шампион с 260 кг стана казаха Шонтей, а среброто бе за Тада Сомбунуан от Тайланд с 256 кг.

След няколко дни Ангел Русев заминава за Германия, където ще участва в Бундеслигата, а след това и на Европейското първенство в София. „Медалите тежат. Очакванията растат. Следващата ми мечта е да взема злато на Олимпиадата в Париж през 2024-а. Мечтите се сбъдват.“, коментира Русев.

На събитието, което се проведе в Тежкоатлетическия спортен клуб, намиращ се в „Ялта“, присъстваха още кметът на община Русе Пенчо Милков, областният координатор към Министерството на младежта и спорта Елеонора Гурбанова, представители на други местни и държавни структури, както и треньорите Кръстина и Радослав Атанасови.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X