https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияКабинетът дава 75 лева на всеки ваксиниран пенсионер

Кабинетът дава 75 лева на всеки ваксиниран пенсионер

Министър-председателят Кирил Петков обявява новите си предложения за мерки с цел стимулиране на ваксинационния процес. След като издаде заповед за вход в Министерския съвет само със “зелен” сертификат от началото на 2022 г., предколедно лидерът на “Продължаваме промяната” отправи послание към народа и бизнеса за ударно ваксиниране, предвид настъпването на свръхзаразния вариант “Омикрон” у нас.

“Има опасност новият вариант да дойде у нас мощно в средата – края на януари. И за нас е приоритет да има максимално облекчение на болниците и да защитим най-възрастните, които са под най-голям риск”, каза Петков в увода си.

Той е решен да развенчае всички митове за ваксините, включително по отношение на бременните, страничните реакции и технологиите на производството им. “Има опасност България да стане ковид дестинация, да се намалят приходите за туризма, а децата да си стоят вкъщи”, добави той.

Правителството дава 75 лева добавка към пенсиите към всеки, който е реши да се ваксинира и всеки, ваксиниран с 3 дози. Програмата ще действа от началото на януари до края на месец юни, а амбицията е за 300 000 ваксинирани пенсионери.

Преди да представи мерките си, Петков “подгря” аудиторията с почти 45-минутни интервю, взето на “Дондуков” 1 с неговия съветник по въпросите на имунизацията срещу ковид проф. Радка Аргирова, от което стана ясно, че ще ангажира МВР, за да търси гнезда за издаване на фалшиви сертификати.

Той предлага да се направи база данни, в която да се засичат определени медицински практики, издали документи за ваксинирани хора, впоследствие постъпили с ковид усложнения в болниците. “Да се знае, че който издава фалшиви сертификати, ще ходи в затвора”, отсече Петков в разговора с инфекциониста.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X