https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбщиниБяла27-годишен кикбоксьор спаси кръста в Бяла

27-годишен кикбоксьор спаси кръста в Бяла

27-годишният Димитър Върбанов от Бяла извади кръста от водите на р. Янтра под моста на Колю Фичето. Това е второто участие на агронома в ритуала на Йордановден, но тази година е първата му победа. Димитър Върбанов е състезател по кикбокс в спортен клуб „Минотавър“ в Бяла.

На Богоявление стотици жители и гости на Бяла се събраха в 10.30 часа около моста на майстор Колю Фичето, за да наблюдават ритуала по хвърлянето и изваждането на светия кръст от водите на река Янтра.

Отец Георги от храма „Свети Георги“ извърши водосвет и благослови града и неговите жители за здраве и благоденствие. След това свещеникът хвърли кръста във водите на реката, а 10 смелчаци се хвърлиха да го спасяват. Сред ентусиастите имаше жител на Елена, двама бяха от Русе и един от с. Копривец. Най-младият от здравите мъже е на 18 години, а най-възрастният – на 39. За да се гарантира тяхната безопасност, бяха подсигурени екипи на Спешна помощ, полицията и пожарната, пише Бряг.

В знак на уважение и признателност към най-бързия плувец – Димитър Върбанов, кметът Димитър Славов му връчи парична награда от 400 лв. Всеки от останалите участници пък беше поощрен за куража си с награда от 50 лева.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X