https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоРусенка осъди застраховател за 67 000 лв.

Русенка осъди застраховател за 67 000 лв.

Окръжен съд – Русе осъди застрахователна компания да плати на пострадала при ПТП жена, обезщетение в размер на 67 000 лв., съобщиха от Съдебната палата.

Случаят е от 2016 г. По пътя гр. Бяла – Попово съпругът на пострадалата изгубил контрол над автомобила, в който пътувала и Н.П., и колата се блъснала челно в движещ се насрещно друг автомобил. При удара съпругът й починал на място, самата тя получила множество тежки увреждания. Претърпяла няколко операции, повече от два месеца не можела да става, а след това можела да прави само по няколко крачки с патерици. Изминали повече от 6 месеца, докато започне подобряване на състоянието й.

Застрахователната компания обаче отказала да плати пълния размер на обезщетението, тъй като, според компанията, не били спазени правилата на ЗДвП.

След разпит на трима свидетели и приетата комплексна експертиза Окръжен съд – Русе обаче приел, че Н. П. е била с поставен предпазен колан, каквито са изискванията на закона. На тази база Окръжен съд – Русе определи за справедливо обезщетение за неимуществени вреди в размер на 67 000 лв.

Решението на Окръжен съд – Русе подлежи на обжалване в двуседмичен срок.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X