https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЗдравеВаксинирана млада жена е първият случай на "Омикрон" в Русе

Ваксинирана млада жена е първият случай на “Омикрон” в Русе

Първият случай на “Омикрон” в Русе е установен в лабораторията на УМБАЛ „Канев“ в града. Това са потвърдили пред в. „Бряг“ от Националния център по заразни и паразитни болести, където пробата е доказана.

Заразена е млада жена, която е ваксинирана, а пробата ѝ е била взета още на 23 декември, твърди вестникът, позовавайки се на свои източници. Жената вече е добре, не е лежала в болница, а е лекувана в домашни условия.

На фона на високия брой новозаразени с КОВИД вчера кметът Пенчо Милков заяви, че ще положи усилия местната администрация, РЗИ-Русе и ОД на МВР да си сътрудничат по-добре за преодоляване на поредната ковид вълна. В помощ на Общината се очаква да се включат частни охранители, които да помагат при проверка на сертификатите на гражданите, тъй като имат право да искат документ за самоличност, както и полицията. Очаква се да бъдат ограничени масовите обществени прояви, които да бъдат редуцирани за определен период от време.

В четвъртък ще се проведе заседание на Областния оперативен щаб, където се предвижда да се приемат конкретни мерки спрямо заболеваемостта в областта.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X