https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоРусенските медици също осъдиха нападението над д-р Иванов

Русенските медици също осъдиха нападението над д-р Иванов

Управителният съвет на БЛС – Русе изрази в декларация своето остро възмущение срещу агресията на Венци Чикагото срещу техния колега д-р Ивайло Иванов.

“С тази декларация, изразяваме своето огромно възмущение от случилото се в амбулаторията на общо практикуващият лекар Д-р Ивайло Иванов в с. Ново село,област Русе. Недопустимо е каквито и да е било лица, независимо от техните мотиви, да нахлуват без покана в кабинета на работещ лекар, да снимат персонала и пациентите в него, да извършват агресивни действия, като дори заплашват с убийство. Още повече, че това е престъпление съгласно Закона”, пишат от БЛС в Русе.

“Искрено се надяваме, прокуратурата на Република България, както и правораздавателните органи, да извършат съвестно своите задължения и виновните за това престъпление да бъдат наказани с цялата строгост на Закона”, продължават в декларацията си медиците.

“От своя страна Управителният съвет на БЛС – Русе декларира, че ще подпомогне д-р Иванов изцяло, както с юридическа помощ, така и финансово, ако последния реши да заведе граждански иск срещу виновните лица”, се посочва още в текста на декларацията, подписана от д-р Цветан Райчинов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X