https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияКрум Зарков: Най-ярките качества на Нинова бяха смелостта и борбеността, сега се...

Крум Зарков: Най-ярките качества на Нинова бяха смелостта и борбеността, сега се крие зад подписки

Най-ярките качества на Корнелия Нинова бяха смелостта и борбеността. Вчера тя се скри зад една подписка, което не го очаквах. Това показва слабост. С тези думи русенският депутат от БСП Крум Зарков коментира пред Би Ти Ви провелия се вчера конгрес на партията. Не него беше отхвърлена оставката ѝ като лидер на политическата сила. Зарков пък даде заявка да се кандидатира за поста, ако се беше стигнало до избори.

Нинова подаде оставка през ноември заради лошите изборни резултати. За втори път обаче, само в рамките на три години, тя застава пред конгреса като желаещ да напусна поста и си тръгва от заседанието като потвърден председател. Мандатът ѝ, който е втори и последен, ще продължи до септември 2024 г.

Още в началото на конгреса стана официално известно, че има подписка от над 500 делегати, с която се иска на Нинова да бъде даден вот на доверие вместо да бъде приемана оставката ѝ. Именно това възмути Зарков, който призна, че е чул в последните дни за тази инициатива, но не очаквал това да се случи.

“За един политически лидер най-важното, което има, е неговата дума. Като си заявил своята оставка, после е нормално да се яви на председателски избор всеки, който иска. Защо беше този финт, фарс и гротеска? Това ще донесе много лош имиджов ефекти и за Нинова, и за БСП”, заяви Зарков.

Той обвини Нинова, че е атакувала Румен Радев по време на кампанията преди президентския вот. Особено сериозна била атаката между първия и втория тур.

“Социалистите масово подкрепят Радев. Корнелия Нинова и новото ръководство на партията не помагаха обаче през последната президентска кампания. Между първия и втория тур атакуваха брутално. Не мога да разбера защо”, добави Зарков.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X