https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораЗаводът на Даков за латексови изделия в Русе отново е на дневен...

Заводът на Даков за латексови изделия в Русе отново е на дневен ред

Бъдещият завод за латексови изделия в Русе, който преди няколко месеца предизвика серия от дебати относно различни решения на РИОСВ дали трябва или не да има оценка за въздействие върху околната среда, отново е на дневен ред.

Основното производство е на медицински ръкавици, като при представянето на инвестиционното намерение собственикът Красимир Даков обясни пред общинските съветници, че тoвa щe бъде втopият пo poдa cи зaвoд в Eвpoпa, ĸoйтo изпoлзвa cинтeтичeн ĸayчyĸ – нитpил.

Cypoвинaтa, ĸoятo щe пoлзвa бъдeщият зaвoд в Pyce, ce пpoизвeждa oт eвpoпeйcĸи ĸoмпaнии, a oт нeя щe ce пpaвят лaтeĸcoви мeдицинcĸи pъĸaвици, ĸoитo пoпaдaт в ĸлaca зa лични пpeдпaзни cpeдcтвa. Caмaтa cypoвинa e вoднa cycпeнзия c 20% cyxo вeщecтвo и 80 % вoдa. a пpи cyшeнeтo мaĸcимaлнaтa тeмпepaтypa e 110 гpaдyca, ĸoятo нe вoди дo paзлaгaнe нa cypoвинитe и гeнepиpaнe нa гaзoвe.

След като решението на тогавашния директор на РИОСВ-Русе Анатоли Станев финално бе за извършване на ОВОС на инвестиционното предложение „Инсталация за производство на латексови продукти“ с възложител „ДД Логистика“ ЕООД, служебният екоминистър го отмени и върна процедурата за ново произнасяне.

С оглед на това и за мотивирано произнасяне през декември 2021г. екоинспекцията в Русе е провела консултации с други специализирани ведомства, научни институции и организации.

„В резултат на консултациите е установено, че представената информация е непълна в частта горивни камери-изпускащи устройства, предвид което е изпратено писмо до възложителя на намерението за представяне на допълнителна информация“, съобщават от РИОСВ-Русе. Информацията е предоставена и вече е преминато към следващата стъпка.

Започнала е процедура за преценяване на необходимостта от извършване на оценка за въздействието върху околната среда за инвестиционно предложение „Производствена сграда за производство на латексови продукти с лаборатория, административо-битова сграда и складова част в Източна промишлена зона-Русе“. Предоставена е и внесената информация

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X