https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораНастимир Ананиев поиска намаляване на броя на общините

Настимир Ананиев поиска намаляване на броя на общините

Ннезаконното строителство и публичния регистър на зелени системи са част от въпросите, които русенци са повдигнали пред депутати от “Продължаваме промяната”, които проведоха приемна в крайдунавския град.

Депутатът Димитър Недялков, който е член на комисията по труда, социалната и демографската политика, сподели, че с граждани е обсъдена възможността за актуализация на пенсиите и промяна в системата на обществено осигуряване.

„Обсъдиха се много широк спектър от теми – от регионална политика до местни проблеми и желания на гражданите на град Русе. Надявам се и смятам, че нашите съграждани ще бъдат чути и ние ще направим всичко възможно проблемите да се обсъдят и на следващо ниво, за да се вземат адекватни решения по тях“, подчерта той.

В Русе беше и председателят на Комисията по регионално политика Настимир Ананиев. Той заяви, че застава твърдо зад намаляване броя на общините в България. Това е свързано както с намаляване на населението, така и с икономическата активност на гражданите и възможността да се кандидатства директно пред ЕС по европейски програми, предава Русе медиа.

Той коментира принципно и въпроса с администрацията, която ще се оптимизира. „Намираме на много места звена, които не правят абсолютно нищо. Не говорим само в областни управи, а и в министерства, в държавни дружества, в държавни предприятия, общински предприятия, дирекции. Едни дирекции, които са направени само да трудоустрояват хора. Твърдо против сме това нещо, защото се харчи държавен ресурс. Когато се проверява качеството на услугата се оказва, че всички се оплакват. С една дума – хем има хора, хем нищо не се прави и нямаме добро качество на услугата“, каза още Ананиев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X