https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораСпряганият за зам. областен на Русе се оказа роднина на Игнат Канев

Спряганият за зам. областен на Русе се оказа роднина на Игнат Канев

Новата неправителствена организация “Общество на промяната – Русе” на първото си заседание в събота предложи своя кандидатура за заместник областен управител. След дискусии “Обществото” се обедини около името на Людмил Христов – магистър по международни отношения, с добър организационен опит и амбиция за промяна.

“Людмил е достатъчно млад, за да е енергичен, и достатъчно възрастен, за да е развил чувство за отговорност пред обществото”, заяви новоизбраният председател на сдружението Калин Иванов, пише “Бряг”.

42-годишният Людмил Христов по бащина линия е внук на Ламби Кънев, брат на известния строителен магнат и филантроп Игнат Канев (Кънев). Христов е магистър по Международни икономически отношения от стопанска академия “Димитър Ценов” в Свищов. След завършване на висшето си образование той стартира собствен бизнес в сферата на ресторантьорството и търговията на дребно. После, след повече от седем години в частния сектор, започна работа в голяма международна компания. В нея той придобива управленски опит на различни нива, както в България, така и в чужбина. В професионалната си кариера е бил и регионален мениджър в друга международна компания. От 2019 година работи отново в частния сектор и се занимава с производство и онлайн търговия.

Людмил Христов е един от членовете на новата неправителствена организация “Общество на промяната – Русе”. Това е организация на будни хора, които отстояват правото си на по-добър живот, обясни той.

Медията е потърсила Христов за коментар във връзка с предлагането му за поста на зам. областен управител в Русе.

„За мен е важно да се работи по всички направления, които биха подобрили стандарта на живот в региона. Реших с опита си да помогна на русенци да видят, че наистина може да се работи по по-добър за всички начин. Искам Областната администрация да работи за гражданите, за бизнеса и за развитието на Русе и на областта, защото Русе заслужава това. Крайно време е регионът да излезе на картата като място, на което се случват хубави неща!“, е заявил той пред “Бряг”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X