https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораВМРО - Русе с нова идея как Искрен Веселинов да е начело...

ВМРО – Русе с нова идея как Искрен Веселинов да е начело на партията

Структурите на ВМРО в Русе са готови за предстоящия конгрес на партията, който ще се проведе на 12 февруари в София. Както Ruse.news съобщи, русенската организация издига Искрен Веселинов за председател на ВМРО.

Към този момент единственият с шанс за победа кандидат е евродепутатът Ангел Джамбазки. Затова ВМРО-Русе излиза и с алтернативно предложение за промяна в устава на партията, като занапред тя да бъде ръководена от трима съпредседатели на ВМРО.

Те се оповават на историческата традиция на Организацията още от 1919 г., когато начело застават Тодор Александров, ген. Протогеров и Петър Чаулев.

Подобен прецедент има и в ново време. Според членовете на ВМРО-Русе това е пътят да се получи така нужната консолидация, необходима за рестарт на ВМРО. В случай, че предложенито се приеме от делегатите на извънредния конгрес, то русенската областна конференция номинира Искрен Веселинов да бъде един от тримата съпредседатели.

Очакванията на членовете на ВМРО-Русе са предстоящият конгрес на ВМРО да даде ясна насока за промяна и по-голяма чуваемост към проблемите на хората, да бъде анализирана и кадровата политика, както и да се приеме адекватна на новите условия партийна програма и стратегия за успешното реализиране на заложените в нея принципи.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X