https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПенчо Милков най-накрая има шанс за втори мандат. Ще си изиграе ли...

Пенчо Милков най-накрая има шанс за втори мандат. Ще си изиграе ли правилно картите?

Пенчо Милков е най-добрият русенски депутат през последните години, но като кмет не се справя толкова добре. Това категорично мнение изразяват неговите политически опоненти и русенци, както и част от партийния актив на БСП.

До следващите местни избори остават по-малко от две години, а до преди броени седмици всички бяха категорични в провала на Милков на тях. Към днешна дата нещата не стоят точно така.

Масово русенци обвиняха градоначалника си в нехайство и несправяне с проблемите, а той често се оправдаваше с отпора, даван му от изпълнителната власт. По време на предизборната кампания на последните парламентарни избори  масово от политиците се говореше, че централната власт, в лицето на ГЕРБ, с години е неглижирала Северна България и конкретно Русе. Фактите показват, че самият Борисов категорично отказваше да стъпи в крайдунавския град заради проблеми в партийната си организация.

Ако по време на управлението на ГЕРБ Русе не е бил в акцентите на изпълнителната власт, то сега дунавската столица на България се превърна в магнит за министри и депутати.

Всяка седмица в Русе пристигат различни министри, а депутатите се надпреварват с инициативи, свързани с града. Дори лидерката на опозицията в парламента – Десислава Атанасова, се зае да нищи финансовите проблеми на местната власт в региона.

Няма спор, че основен фактор да се обръща толкова специално внимание на Русе е министърът на транспорта и съобщения Николай Събев, който беше и сред основните спонсори на “Продължаваме промяната”. Именно Русе беше първото място, което той посети след поемане на властта.

Градът се оказа и първа работна дестинация за вицепремиера Борислав Сандов, който е първият министър, който сам търси местната власт, за да реши регионален проблем – чистотата на въздуха. Малко след него в Русе пристигна и другият вицепремиер – Гроздан Караджов.

Всеки министър пристига в Русе с торба обещания, а това се харесва от местните. Разбира се, навсякъде министрите са придружени от Пенчо Милков, а всяко изпълнено обещание ще отбележи точка в негова полза.

Очевидно Милков осъзнава, че най-накрая има реален шанс да се развихри и да свърши максимално много за града през оставащото време от мандата му и той не губи и минута.

Докато всяка седмица приема в кабинета си новия лидер на вътрешната опозиция в БСП – Крум Зарков, Милков не пропуска да отскача и до министерството на икономиката, за да се срещне с вицепремиера Корнелия Нинова. При последната им среща двамата обсъдиха разширяването на индустриалната зона в Русе.

Пенчо Милков осъзнава, че сектор туризъм в Русе е не просто пред катастрофа, а такъв реално няма и се възползва от факта, че новият министър в ресора е от БСП и побърза да се озове и в неговия кабинет неотдавна.

Дали всичките тези срещи ще пожънат резултати за града или парите за гориво за пътуване до София са отишли на вятъра, предстои да разберем. Ако Пенчо Милков успее да си изиграе картите и свърши максимално много, то вторият мандат му е почти сигурен. Разбира се, основен фактор за него е съдбата на правителството на Кирил Петков и колко ще издържи то.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X