https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоКръводарител от Русе получава заплахи за саморазправа

Кръводарител от Русе получава заплахи за саморазправа

Иво Минчев: Това са хора, свързани с незаконната продажба на кръв

В Русе преди часове стартира кампанията “Да спрем търговията с кръв!”. Неин инициатор е един от най-активните кръводарители в дунавския град – Иво Минчев. Поводът за тази идея станаха неколкократни закани за саморазправа с него и близките му.

Иво Минев е освен доброволец и основател на Интернет платформа за кръводарители. Освен това администрира фейсбук група за кръводарители. Дарява кръв за първи път, когато е 18-годишен, а това лято му предстои да дари за 40-и път. Има обаче хора, които го заплашват, алармира БНТ.

“Като съм разчиствал групата от платени кръводарители, съм засегнал някого, защото започнаха на лични съобщения да ми отправят заплахи. Нищо конкретно, аз лично не съм притеснен, по-скоро ми стана неприятно от това че започнаха мои приятели и познати също да заплашват и затова смятам да сезирам органите, които могат да вземат някакво отношение”, разказва Иво Минчев.

По думите му това са хора, свързани с незаконната продажба на кръв. Всеки ги познава, защото постоянно стоят пред кръвния център, предлагат услугите си и дори раздават визитки, на които пише, че са от посредническа агенция

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X