https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЛюбопитно20-годишен русенец стои зад младежкия бранд "Юнакъ"

20-годишен русенец стои зад младежкия бранд “Юнакъ”

 20-годишният русенец Тони Енчев е създател на новия младежки бранд за дрехи “Юнакъ”. Той споделя, че това е плод на една дългогодишна негова мечта да създаде нещо свое, с което да пресъздаде идеите си и да даде нещо качествено на хората.

“Идеята я имах, но не ми стигаше мотивация и смелост, за да започна с осъществяването. След един тежък момент в живота ми си казах, че няма какво да губи и ще пробвам и така вече повече от половин година развивам бранда и живея в тази своя мечта”, разказва пред Ruse.news Енчев.

“Основната ми идея беше да направя нещо, което да се харесва на моето поколение, но и не само. Да мога да вплета традиционното с модерното и възможно най-много хора да се припознаят в дрехите ми. Първоначално близките ми приятелите откликнаха към бранда и ме подкрепиха и така ме мотивираха да продължа и в интерес на истината за това кратко време се разрасна доста. Главно хора на моите години се свързват с мен и ми дават обратна връзка, която за мен е много важна. Точно заради това реших да премина на следващото ниво, с новата колекция и с чисто новият облик на бранда”, споделя още той.

Тони признава, че определено е доста трудно да се развива подобен бранд при наличието на огромна конкуренция.

“Повечето хора като решат да правят някакъв бизнес и се сещат първо за дрехи, защото им изглежда лесно. В моя случай ми отне много време да направя проучване кое как става, да си изградя план и концепция. Казах си, че ако започна с това, трябва да е сериозно и да инвестирам много време. Конкуренцията в България е убийствена на тема дрехи и постоянно излизат нови и нови брандове и ако си известно лице, е много по-лесно да пробиеш и да ти се купуват нещата. Аз вярвам, че в крайна сметка ако ти е добър продуктът и си постоянен в това, което правиш, можеш от нулата да постигнеш големи неща, но всичко си зависи от теб и докъде си готов да стигнеш.

Младият русенец се е решил и на промени в дизайна на дрехите си. “Първоначалнато ми идея беше да обвържа главно български мотиви и това да е акцента, но в последствие виждайки накъде се развиват трендовете, реших да разширя малко обхвата и да променя стила и дизайните на самите дрехи. В “Юнакъ” не съм само аз. В екипа е и най-добрият ми приятел от детството Мартин Милков, който учи дизайн в Италия и за мен е най-добрият, който познавам. Заедно с него обменяме идеи и търсим най-добрата посока за развитие на бранда. Приготвили сме уникални неща за тази година и вярваме, че най-доброто предстои”, разкрива Тони.

“Идеята ми винаги е била да наложа бранда в цяла България, но определено в Русе се знае от хората и доста често виждам случайно хора по улиците с нещо от “Юнакъ”. В интерес на истината се свързват с бранда доста повече хора от други градове, които не ме познават и просто им харесва дизайна и искат да си го закупят. Това си го обяснявам с факта, че малко или много хората са завистливи, още повече в малкия град и дори да им харесва това, което предлагаш, те няма да си вземат от теб, само защото ти го правиш, а не те примерно. Последните месеци инвестирам цялото си време в този проект и вярвам, че ще се развива още повече. Адски много съм благодарен на всички хора, които са ме подкрепяли досега и продължават и може би най-важното, че осъзнават колко е трудно да започнеш нещо подобно сам от нулата”, допълва Енчев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X