https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияДПС заплаши парламента с кратък живот и хиляди въпроси към министрите

ДПС заплаши парламента с кратък живот и хиляди въпроси към министрите

За пореден път тази сутрин депутати от ДПС обвиниха председателя на парламента Никола Минчев от “Продължаваме промяната”, че не спазва неговия правилник и не сваля от сайта му отговор на вътрешния министър Бойко Рашков на въпрос на лидера Мустафа Карадайъ за полицейски тормоз върху партийци на два от парламентарните вота м.г. Сцената се разиграва почти всеки ден на парламентарната трибуна в продължение на две седмици, тъй като ДПС не харесва отговора на министъра, даден на партийния председател на 17 януари. Според партията отговорът е едно “писмо” и не съдържа доказателства, каквито той е поискал – “основания, указания, документи, протоколи, жалби” и др.

На 28 януари Мустафа Карадайъ заплаши Никола Минчев с отстраняване, тъй като не спазва конституционното си задължение да накара министър Бойко Рашков да му отговори. Днес от парламентарната трибуна той обяви, че “колкото и да е кратък животът на това Народно събрание, ДПС ще се постарае да внесе не 20, а 40 хил. питания и въпроси към министрите от кабинета”. От сайта на парламента се вижда, че различни депутати от движението са задали същия въпрос към Бойко Рашков 45 пъти и искат устен отговор.

От месеци ДПС твърди, че има сигнали за оказван натиск върху членове и симпатизанти на партията, в т.ч. местни лидери и кметове, за да се намали вотът за движението, пише Дневник. В отговора на Бойко Рашков към Мустафа Карадайъ се посочва, че на служителите на Министерството на вътрешните работи не са давани указания за действия срещу партийни членове и избиратели и няма сигнали за оказван натиск (въпроса и отговора вижте тук).

Миналата седмица се разбра, че бившият министър на туризма и настоящ депутат от ГЕРБ-СДС Николина Ангелкова е задала над 300 въпроси към Министерския съвет, 200 от които в един-единствен ден.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X