https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоРусия експулсира заместник-посланика на САЩ

Русия експулсира заместник-посланика на САЩ

Вашингтон проучва вариант за ответен отговор

Русия експулсира заместник-посланика на САЩ Барт Горман, съобщава “Russia Today”. Той е призован да напусне страната незабавно. Вашингтон проучва вариант за ответен отговор.

“Можем да потвърдим, че Русия е изгонила заместник-ръководителя на дипломатическата мисия на САЩ Барт Горман, който е бил заместник-ръководител на посолството и ключов член на неговия екип”, съобщиха от посолството на САЩ, предаде ТАСС.

По-рано бе съобщено, че посланикът на САЩ Джон Съливан е пристигнал в руското външно министерство. Той e напуснал сградата на ведомството, след като прекара там около 15 минути.

“Руският заместник-посланик наскоро напусна като част от ротацията, тъй като назначението му приключи през януари. Действията на Русия срещу заместник-посланика на САЩ бяха неоправдани и ние разглеждаме този ход като влошаване на отношенията и проучваме възможните варианти за отговор”, посочват от дипломатическата мисия на САЩ.

Посолството на САЩ твърди, че заместник-ръководителят на дипломатическата мисия все още е имал валидна виза.

“Мандатът на заместник-посланик Горман не е приключил. Той е имал валидна виза и е бил в Русия от по-малко от три години”, отбелязват от посолството на САЩ, пише още ТАСС.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X