https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПенчо Милков се надява полетите от София да съживят Русе

Пенчо Милков се надява полетите от София да съживят Русе

Убеден съм, че полетите от София със сигурност ще съживят икономическата среда в Русе и Дунавския регион. Освен това ще дадат възможност туристическите потоци от столицата да дойдат и при нас, в Малката Виена, което в момента е немислимо предвид състоянието на пътя. Това заяви в интервю за сайта “Кмета” градоначалникът на Русе Пенчо Милков.

“Градът ни предлага много и като туристически, и като икономически потенциал с неповторимото си местоположение, излаз на Дунав и всички видове транспорт. Така че да доразвием летището ни от летателна площадка до регионално бе естественото продължение на събитията. Вярвам, че то ще добави още повече стойност към инвестиционния ни профил”, допълва Милков.

“Въпросът за възстановяването на фериботната връзка Русе-Гюргево е в компетенциите на областната управа и се радвам, че в това отношение нещата се развиват благоприятно за русенци. Очакванията са фериботът да заработи през лятото и би трябвало да намали трафика с около 150 – 200 камиона на денонощие в едната посока”, казва още кметът на Русе.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X