https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниАбрамович си тръгва от "Челси"

Абрамович си тръгва от “Челси”

Руският милиардер Роман Абрамович се оттегля от “Челси”. Той обяви решението си с кратко съобщение.

Абрамович си тръгва на фона на руската инвазия в Украйна. Той съобщи, че оставя управлението в ръцете на благотворителната фондация на клуба.

Санкциите, които Запада наложи на Русия и Путин заради военните действия в Украйна засегнаха и Абрамович и вероятно това е причината за изненадващото му решение.

“По време на почти 20-годишния си период като собственик на “Челси” винаги съм виждал ролята си на пазител на клуба, чиято работа е да правя всичко по силите си клубът да бъде възможно най-успешен, да градим бъдеще заедно, както и да играем положителна роля в обществото”, пише Абрамович.

“Винаги приоритет ми е било добруването на клуба. И оставам отдаден на тези ценности. Затова днес предавам грижата за “Челси” в ръцете на хората, управляващи Благотворителната фондация на “Челси”.

“Смятам, че това са хората, които най-добре ще се грижат за интересите на клуба, играчите, щаба и феновете.”, пише още той.

Абрамович купи “Челси” през 2003 г., като оттогава тимът стана 5 пъти шампион на Англия, а през 2012 и 2021-а спечели Шампионската лига. Само преди няколко седмици лондончани вдигнаха за първи път трофея на световното клубно първенство.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X