https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораАнтоанета Ябанозова: Офисът на БЧК-Русе се превръща в пункт за събиране на...

Антоанета Ябанозова: Офисът на БЧК-Русе се превръща в пункт за събиране на дарения

Поради непрестанно нарастващите нужди от подкрепа за пострадалото население в Украйна, по молба на Украинския Червен кръст и в координация и взаимодействие с правителството на Република България, Българският Червен кръст обявява кампания от 27 февруари 2022г., за набиране на материални дарения.

“В Русе офисът на БЧК ще се превърне в пункт за събиране на дарения, защото е разпознаваемо място”, заяви пред Ruse.news директор на БЧК-Русе Антоанета Ябанозова.

“Апелът е за мъжки дрехи, отговарящи на всички санитарни изисквания на СЗО, да бъдат с етикет на производител, които ще бъдат изпратени за Украйна. Също така приемаме топли завивки, одеяла, спално бельо, които да отговорят също трябват да отговарят на тези изисквания. Както и хигиенни материали – сапуни, дезинфектанти, тоалетна хаптия, памперси”, допълни Ябанозова.

Офисът на БЧК, който се намира на улица “Плиска” №2, ще работи всеки ден между 8:30 и 17: часа, включително в събота и неделя, както  и на 3 март, уточнява директорът на БЧК-Русе.

“В момента стиковаме действията на всяка една институция. Към този момент към БЧК-Русе не е поискана помощ и подкрепа, но сме в готовност за бърза реакция”, допълва Антоанета Ябанозова.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X