https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораАнатоли Станев: Наш дълг е да съхраним националното достойнство и да помним...

Анатоли Станев: Наш дълг е да съхраним националното достойнство и да помним през какво сме преминали

„Дързък и непреклонен е българският дух, а непримиримостта му с тиранията и потисничеството е пример за единството и смелостта на нашия народ. Днес отново свеждаме глава пред доблестта на тези, които извоюваха свободата на България, но не оставаме безучастни към сложното време, в което живеем!“, с тези думи областният управител Анатоли Станев се обръща към русенци в навечерието на Националния празник на Република България – трети март.

„Наш дълг е да съхраним националното достойнство и да помним през какво сме преминали! Наше е и задължението да продължим съграждането на отечеството, да обединим усилията си и да сбъднем идеала за истински свободна и справедлива България. Нужни са обаче вяра, кураж и усилия, „дела трябват, а не думи“. Самоотвержеността и решителността на предците ни са морален компас и вдъхновение за нас, но липсата на постоянство и увереност могат лесно да ерозират постигнатото… Точно затова не само днес, а и всеки ден от годината, трябва да бъдем достатъчно осъзнати в постъпките си и да не си позволяваме да склоним глава пред трудностите и предизвикателствата.“, казва още Станев.

Припомняме, че утре от 11.00 часа пред Паметника на свободата в Русе областният управител ще произнесе слово по случай 144-ата годишнина от Освобождението на България. На церемонията, организирана от Община Русе, ще бъде отслужена заупокойна молитва и благодарствен молебен. По традиция ще се състои и тържествен ритуал по приемане на почетния караул и поднасяне на венци и цветя. От 10.00 часа пък пред сградата на Професионалната гимназия по дървообработване и вътрешна архитектура „Йосиф Вондрак“ ще започне празнично шествие, отново организирано от Община Русе, което ще стигне до сградата на Общината. Там приветствие към русенци ще отправят кметът Пенчо Милков и председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев. През целия ден от Община Русе са предвидели богата празнична програма.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X