https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораИма ли смелост Кирил Петков да укроти Събев във Фейсбук

Има ли смелост Кирил Петков да укроти Събев във Фейсбук

От години сме свикнали със своеволия на министри в социалните мрежи. Докато беше премиер Бойко Борисов убиваше самочувствието на своите министри, като им се караше като лелка на ученик, избягал от час. Имаше случаи, в които забрани публикуването на всякакви постове във Фейсбук, както направи с правосъдния си министър Данаил Кирилов.

Кирил Петков продължи тенденцията и дори поиска оставката на военния министър Стефан Янев, а причината е лична политика, водена в социалните мрежи.

Има ли смелост да се скара и на транспортния си министър, който използва Фейсбук, за да кадрува? Вероятно не, защото Николай Събев беше основният спонсор на формацията му, която все още не е партия.

Преди дни Събев заяви в социалните мрежи, че иска оставката на шефа на НСО заради случилото се на Шипка. Той беше скастрен от президента Румен Радев, под чийто ръководство е НСО.

“Не е работа на министри да дават оценки на службите, особено когато те са извън техния ресор.  Не е работа на НСО, на ДАНС или на МВР да ринат сняг пред премиера. Тяхната работа е да го предупредят за възможни провокации и да гарантират неговата сигурност, което и направиха и получиха лична благодарност от премиера”, заяви във вторник Радев.

Събев не остана длъжен и още в ранни зори пусна нов статус в социалните мрежи: “Сами ще си го изринем. За снега става въпрос”.

Играта на думи може спокойно да се приеме и като заплаха да бъде изринат президента, което със сигурност не е по силите на куриерския бос, който само преди месеци му се кланеше при посещението му в Русе.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X