https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораТаксиметрова война в Русе: Шофьорите на "Миланов" вдигнали тарифата без знанието му

Таксиметрова война в Русе: Шофьорите на “Миланов” вдигнали тарифата без знанието му

Война между таксиметровите босове в Русе. Публикуването на новите им тарифи предизвика дълбоко вълнение между някои от тях и те побързаха да атакуват конкурентите си.

Управителят „Грийн такси Русе“ ООД, фирмата, която оперира такситата, известни в Русе като „Зелените”, Пламен Радев заяви пред “Бряг”, че освен „Зелените“ и „Точните“ таксита, по нови цени вече работи и фирма „Миланов“.

„От 8 март „Миланов такси“ вози по нови тарифи. „Юнион такси“ също променя тарифи. Единствената компания, която остава към днешна дата на старите цени, е „Такси 6“. Ето това е истината“ каза пред изданието Радев.   „Създава се внушение, че на пазара само две компании сме „лошите“, защото сме вдигнали цените, а това не е така – подчерта Радев. – Каква е реалната обстановка в момента в целия град: „Точните“ возят по новите тарифи, „Грийн такси“ вози на новите тарифи, „Миланов“ вози на новите тарифи, „Юнион такси“ ще бъде с новите тарифи. Това е истината. Трябва да сме коректни пред обществото“, каза управителят на „Грийн такси“.

Теодор Миланов все пак призна, че такситата му возят на нови цени, но обеща компенсация.

“Продължавам и оставам твърд на мнението си, че скокът от 20% е висок! На 8-ми март бях в командировка и 50% от шофьорите ми, без мое знание, увлечени в общия заряд и подведени от конкуренцията, вдигнаха тарифите. Бизнесът ми се застраши и не можах да издържа на исканията им до късно снощи (вторник, 8.03 – б.р.). Вдигаме цените, но това ще е за сметка на качеството! Твърд съм! Скоро ще има ПОС терминали във всички коли, ще раздавам бонуси за безплатни пътувания на потребителите през приложението, за да компенсирам това, което стана. Така е правилно и така съм възпитан! Като си в грешка, признаваш си и компенсираш”, каза Миланов пред “Бряг”.

Собственикът и управител на „Юнион такси“ Венцислав Ицов потвърди пред изданието, че в момента фирмата му работи по старите цени, защото се извършва замерване на точността на апаратите на колите. След този технологичен процес, до ден-два ще започнат да прилагат нови цени на таксиметровата услуга.

Засега само фирма „Такси 6“ остава да обслужва клиенти по досегашните си цени. „Продължаваме да работим на старите тарифи, докато няма драстично покачване на цената на горивата“, заяви Красимир Трифонов, собственик на „Такси 6“. „Оставаме на сегашните тарифи, докато не се успокои пазарът и не видим трайната тенденция в цената на горивото. Освен това, имайте предвид, че техническата смяна на тарифите се заплаща от шофьорите – между 130 и 150 лв. е едно претарифиране! То се заплаща всеки път, когато се сменя цената. Ами, ако утре се разберат Русия и Украйна и цената на горивото падне и се върне на предишните нива, какво ще правим тогава – ще се върнат ли старите тарифи?“, попита риторично Трифонов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X