https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораУчителският синдикат поиска отстраняването на директора на ОУ "Иван Вазов" в Русе

Учителският синдикат поиска отстраняването на директора на ОУ “Иван Вазов” в Русе

След като в понеделник два от синдикатите в училище “Иван Вазов” в Русе подкрепиха директора Теодора Йорданова, днес с позиция излязоха и от общинската организация на Синдиката на българските учители.

Оттам смятат, че има много основания за отстраняването на директора, което според тях е единственият начин да се намали напрежението сред педагогическия персонал и да се подобри обстановката в училището.

Надлежно са документирани всички административни нарушения, които са установени при над 30 проверки на МОН и Регионалното управление на образованието.

“Учителите, които са членове на СБУ в Иван Вазов, обвинявани, че са упражнявали психически тормоз над останалите, са правили всичко възможно да помогнат на директора, за да се подобри обстановката в училището”, заяви председателят на СБУ – Русе Пламен Атанасов, цитиран от КИС 13.

От Съюза на българските учители коментираха и последния случай, при който художникът и учител по изобразително изкуство в училището Валентин Георгиев заведе дело за заличен стенопис без негово разрешение. Затова от СБУ смятат, че има едно единствено решение на създалата се ситуация.

Припомняме, че от другите два синдиката в училището заявиха твърдата си подкрепа за директора, като обявиха, че ако се наложи ще предприемат и протестни действия в нейна защита.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X