https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияДепутатите на ГЕРБ на протест пред дома на Борисов: Това е политическа...

Депутатите на ГЕРБ на протест пред дома на Борисов: Това е политическа репресия

Случващото се тази вечер в къщата на Бойко Борисов и на други високопоставени фигури от ГЕРБ има характер на политическа репресия. Това заяви пред bTV зам.-председателят на партията Томислав Дончев, който заедно с депутати и членове на младежката организация се събраха пред къщата на лидера, където се провежда обиск заради разследване на Европейската прокуратура.

„Аз имам дълбоки съмнения, че това има каквото и да е общо с Европейската прокуратура. Правителството действа единствено през манипулации. Използва посещението на г-жа Кьовеши, за да легитимира репресията“, коментира и другият зам.-председател Даниел Митов.

Коалиционният партньор и депутат от ГЕРБ-СДС Любен Дилов – син определи случващото се като „чудесен начин да се отклони вниманието от решенията за форсмажора, ние в НАТО ли сме, или не, цените на тока, горивата, олиото и т.н.“.

Адвокат Менко Менков обяви, че не го допускат до дома на Борисов. „По моя информация тези следствени действия се извършват без разрешение на съда. Това е тежка репресия. На г-н Борисов телефонът е изключен, не допускат защитника му. Чакат някаква заповед на някакъв началник”, допълни адвокатът.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X