https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораДве нови социални услуги ще заработят в Русе

Две нови социални услуги ще заработят в Русе

Министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков и екипът му бяха специални гости на днешния регионален форум „Социални политики – нови възможности, нови отговорности за развитието на регионалния потенциал за екосистемни социални услуги и социални иновации“, организиран от Община Русе в Световната седмица на социалната работа.

Във форума взеха участие доставчици на различни социални услуги в Русе и региона и представители на професионално направление „Социални дейности“ в Русенския университет „Ангел Кънчев“, което навършва 10 години.

„В лицето на общините срещаме партньор не само във формирането на политиките, но и при осигуряването на качествени и ефективни социални услуги за хората от уязвими групи“, заяви министър Гьоков.

В момента броят на социалните услуги, които Община Русе предлага, е 47. Те обхващат близо 5000 деца, младежи и пълнолетни лица в нужда.

„Обучаваме служителите си да използват облачна платформа, която улеснява управлението и организацията на услугите, които предоставяме“, заяви директорът на дирекция „Хуманитарни дейности“ Катя Петрова. Тя допълни, че наред с въвеждането на Лего обучението във всички детски градини в общината, предстои разработването на методика за прилагането му и в различните социални услуги, като 19 специалисти вече са обучени.

Посещението на социалния министър ще положи началото и на двете най-нови социални услуги в Русе – грижа за лица с психични разстройства и грижа за лица с различни форми на деменция. Реконструкцията на сградата, в която ще се помещават, завърши през юли миналата година, като с подписания днес договор ще започне и приемът на документи за потребители и социални работници.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X