https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораШефът на Общинския съвет в Тутракан Нехат Кантаров дерибейства в региона като...

Шефът на Общинския съвет в Тутракан Нехат Кантаров дерибейства в региона като феодал

Два са сигналите срещу председателя на Общинския съвет в Тутракан Нехат Кантаров, които е проверявала прокуратурата. Те са входирани през септември 2021 година. Единият от тях е прекратен, тъй като общинските съветници, извикани на разпит “не помнели” какво точно са гласували. Това става ясно от мотивите за отказ на прокуратурата в Тутракан да образува дело за фалшификация, както общинският съветник Кристиян Калчев определи случилото се.

По втория сигнал, обаче, Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество е събрала доказателства  и ги е пратила на тутраканската прокуратура. От тук сигналът, заедно с доказателствата са препратени към Специализираната прокуратура. Преписката е изпратена на 31 декември 2021 година.

Що се касае до първия сигнал, Калчев обяви, че ще сезира Инспектората на Върховна касационна прокуратура, предава “Тутракански глас”. Според него са допуснати множество пропуски при събирането на доказателствата. На разпит ас извикани саво определени общински съветници.

“Прокуратурата е извикала само 6-ма общински съветници на разпит. По какъв критерий са ги избрали тези 6-ма от общо 17 съветници? Това съществен пропуск. Надявам се Инспектората на Върховна касационна прокуратура да направи задълбочена проверка защо това се е случило”, заяви Кристиян Калчев.

“Освен това, заявявам отговорно, че председателят на Общинския съвет е излъгал разследващите, че в деня на заседанието не е правен звукозапис. Това е откровена лъжа. Такъв запис се прави на всяко заседание и по него се съставя протокола”, допълва Калчев.

В момента водя разговори със сериозно адвокатско дружество, специализирано с борбата срещу корупцията, което да се заеме с двата случая, обяви вносителят на сигналите Кристиян Калчев. Цялата информация с копия от сигналите и всички внесени доказателствени материали от него ще бъдат изпратени и до министъра на вътрешните работи Бойко Рашков.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X