https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораКолко ще ни струва великденската кошница в магазина

Колко ще ни струва великденската кошница в магазина

Пазарът за Великден – най-скъп за последните години. Това показа проверка на NOVA из търговската мрежа. В същото време производители предупреждават, че охладено агнешко месо от Македония на ниски цени и яйца от Полша със съмнително качество ще залеят пазара у нас преди празника. Ще достигне ли килограм агнешко 30 лв. И ще има ли достатъчно български продукти за великденската трапеза? Сметките направи Георги Георгиев в рубриката „На твоя страна”.

По-малко от месец преди Великден, цените на всички традиционни продукти за празника тръгнаха нагоре. Най-много за година са поскъпнали краставиците, олиото, яйцата и брашното. А броени дни преди празника, цената на килограм агнешко достигна 27 лв. За първи път абсолютно всички продукти от списъка са с повишени цени, като поскъпването при някои само за година е с над 50%.

Броени дни преди Великден – Цветанка Никленова сравнява цените на основните продукти за празника. Още от сега открива огромна разлика на щанда спрямо миналата година.

За да проверим колко по-скъпа ще е сметката за Великден тази година, тръгваме на пазар в София и в Монтана. Пълним кошницата според традицията. Пазаруваме по списък от близо 20 продукта, които слагаме на великденската трапеза. В списъка ни за пазаруване включваме агнешко, козунак, яйца, продукти за дроб сарма, масло, олио, зеленчуци за салата и алкохол. За първи път от комисията, която следи пазара на едро, отчитат ръст в цените на всеки един от тези продукти.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X