https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораДаниел Лорер откри книгите на своя дядо в библиотеката в Русе

Даниел Лорер откри книгите на своя дядо в библиотеката в Русе

При посещението си в Русе днес министър Даниел Лорер се запозна и с иновативните проекти и идеи, които русенската библиотеката реализира. Дядото на министъра Ели Лорер е живял в Русе, завършил машинно инженерство в Румъния, след което е бил директор на завода за металорежещи машини в дунавския град. Във фонда на русенската библиотеката има учебници по машиностроене, в които той е съавтор и научна книга в негов превод от румънски език. Библиотеката съхранява и творби на бабата на Даниел Лорер – проф. Хени Лорер.

Министърът на икономиката беше толкова приятно изненадан и впечатлен от този факт, а и от посрещането в библиотеката, че написа в книгата за впечатления на културния институт: „Скъпа русенска библиотека, Изглеждате прекрасно дори в този дигитален век! Благодаря за топлото посрещане и за топлата мисъл да откриете книгите на моя русенски дядо! До нови срещи“.

Даниел Лорер получи като подарък два каталога от конкурсите на библиотеката за екслибрис – за изобретенията и за влаковете.

Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер беше в Регионална библиотека „Любен Каравелов“, където се проведе конференция „Иновации и растеж: Русе“, организирана от Русенската търговско-индустриална камара. На форума беше представена най-важната информация относно възможностите за подкрепа и финансиране на бизнеса в рамките на новосъздаденото министерство.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X