https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияПП не се готви за предсрочни избори

ПП не се готви за предсрочни избори

“Продължаваме промяната” не се готви за нови избори. Просто сега успяхме да подготвим документите. Имаме готовност да се явим и сега на избори, но това не е свързано с учредяването на партията, каза пред Нова ТВ вицепремиерът Калина Константинова. “Нашият път ще продължи заедно с ВОЛФ и СЕК, по-късно ще се уточни форматът”, допълни тя.

Когато имаме толкова фрагментирано общество, същото нещо се случва и в нашата коалиция. 90 процента от нещата обаче ни обединяват. Всеки има право да сложи свои кандидати за всяка позиция, така че никой не е сменил мнението си по отношение на коалиционното споразумение, каза Константинова.

Никой от нас не се е отметнал от ангажиментите си – ето тази седмица се закри специализираната прокуратура. Понякога емоциите са високи, но важното е да не се отклоняваме от пътя. В изпълнителната власт министрите са отбор, твърди вицепремиерът. По повод изявлението на външния министър Теодора Генчовска, че има 2 политики за Република Северна Македония тя каза, че всяко отклонение от политиката ще се решава от парламента.

Константинова нямала информация дали министър Генчовска ще бъде сменена.

Професионални качества и почтеност са критериите за избор за шеф на БНБ, каза Константинова. Тя обаче не знаела дали Андрей Гюров ще бъде предложен отново. Не знае и дали са водени разговори с досегашния шеф на БНБ Димитър Радев.

По повод изпращането на военна помощ за Украйна Константинова каза, че решението трябва да се вземе в парламента. Правителството обмисля различни мерки – да се стимулират например работодатели, които да поемат бежанците. Помощта от 40 лв. за хотелиерите приключва на 31 май, бежанците ще се насочват към държавни бази и общежития.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X