https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПаркираме в Русе по нови правила

Паркираме в Русе по нови правила

Общинските съветници приеха промените в Наредба №18, свързани с паркирането в община Русе. По предложение на съветника от Патриотите-ВМРО Асен Даскалов отпадна първоначално заложеното платено паркиране в събота до 14 часа, което до момента съществуваше, но нямаше служители да събират такси и единствено съвестни граждани пускаха есемеси.

Платеното паркиране в делнични дни ще бъде от 8:00 до 18:00 часа, като за служебни абонаменти ще важи до 17:30 часа.

Освен на служители ще се плаща и чрез паркомати, които ще бъдат монтирани в началото на месец май. На тях ще се плаща както в брой, така и с карта. Остава и плащането чрез есемес.

Сред промените е стимулиране на използването на екологични автомобили. Такса няма да плащат водачите на електрически автомобили, регистрирани в Община Русе, като това право ще се удостоверява с пропуск. Безплатно ще паркират и хората с увреждания и хората със звание „Почетен гражданин на Русе“.

За хибридните автомобили и тези на метан и пропан-бутан ще има 15% намаление на таксата, пише Русе Медиа. Процент отстъпка ще има и при предплащане на служебен абонамент за 6 или 12 месеца от юридически лица.

Поради интерес от страна на граждани желаещите да могат да наемат паркомясто пред блока си след преминаване през тръжна процедура. Условието се отнася единствено за големите общински паркинги с над 30 бр. места, които са изградени и маркирани като такива. Наетите паркоместа се обозначават с пътен знак и маркировка и запазват с антипаркинг устройство. За да се гарантира равния достъп на всички живущи, едва ¼ от общия брой паркоместа в съответния паркинг ще могат да бъдат отдадени под наем.

Актуализира се цената за репатриране и поставяне на скоба на нарушителите – от 40 на 50 лв. и от 20 на 30 лв.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X