https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораВМРО се събуди, структурата в Русе с невиждана активност

ВМРО се събуди, структурата в Русе с невиждана активност

Политическите анализатори все по-активно говорят за предстоящи парламентарни избори, а местният вот чука на вратата. Това видимо е амбицирало ВМРО да стегне редиците и да се готви за битка.

Русенската организация на партията, която изпадна от властта и от парламента, демонстрира все по-голяма активност. ВМРО има третата по големина група в Общинския съвет в Русе – 9 съветници, като един от тях е и председател на местния парламент.

Ако до преди няколко месеца от пресцентъра на Общинския съвет разпространяваха новини за официозна дейност на председателя Иво Пазарджиев, то напоследък първият сред сравни в местния парламент изразява категорични политически позиции и послания.

Неотдавна той се обяви против преименуването на улица “Ниш” на “Героите на Украйна”, с което успя да спечели силна подкрепа. Малко след това Пазарджиев сам се включи в спора между изпълнителна и местна власт за летище Русе и покани транспортния министър Николай Събев на заседание на Общинския съвет.

Колегите му общински съветници също демонстрират завидна активност. Само през последните месеци те поискаха облекчения за платеното паркиране в Русе, внесоха десетки предложения за бюджета на общината и призоваха за изграждане на детска площадка в “Чародейка”.

На последното заседание по тяхна инициатава местният парламент прие декларация относно членството на Северна Македония в ЕС.

Партийната организация в Русе пък надгради организирането на омръзналите на всички традиционни автошествия, с които единствено бибиткат из града. Наскоро проведоха и кампания за дарения на украински бежанци, които учат български език.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X