https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаНиколай Събев ще празнува Деня на Европа в Русе

Николай Събев ще празнува Деня на Европа в Русе

„Русе празнува“ е мотото на събитията от 5 до 9 май, които ще обединят Празника на Русе и Деня на Европа. Наситена програма ще изпълни площадите на Русе с участието на целия творческия сектор, като кулминацията ще бъде на 9 май, когато ще бъдат отбелязани и 15 години членство на България и Румъния в ЕС. Организатори са Международно дружество „Елиас Канети“, Областна администрация, Община Русе, Русенска опера, сдружение „Гредоред“.

Събитията на 9 май ще бъдат под егидата на министъра на транспорта Николай Събев и посланика на Австрия Андреа Вике. Самият Събев е потвърдил, че ще присъства в Русе за Деня на Европа.

От 10.30 ч пред Паметника на свободата деца от 10 детски градини правят хепънинг „Децата на Русе- децата на Европа“.

В 11 часа ще се състои връчването наградите от първия национален конкурс за детска рисунка „Аз, ти, те – ние сме Европа“, който е с международно участие от Украйна, Молдова, Румъния. Над 240 рисунки са пристигнали в четири възрастови групи. Изложбата ще бъде подредена пред Паметника на свободата.

Веднага след това на същото място сдружение „Блок 14“ ще направи арт акция „Ние сме Европа“.

В 17 часа ще има Европейски младежки хепънинг с участие основно на състави от Младежкия дом и гост-изпълнител формация „Милениум Арт“ от Гюргево.

От 19 часа е концертът в зала „Филхармония“, в която оркестърът на Държавна опера-Русе под диригентството на Димитър Косев е подготвил интересна програма от творби на Бетовен.

В следобедните часове на кораба „София“ ще има среща между българи и румънци от различни институции, която няма да е отворена за граждани. По Дунава ще бъдат пуснати и три големи хвърчила, подготвени от Художествената галерия. Гостите ще имат нестандартна разходка с виртуална реалност из града със сдружение „Гредоред“.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X