https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбщество38 възпитаници на „Фридрих Шилер“ се уредиха с дипломи по немски

38 възпитаници на „Фридрих Шилер“ се уредиха с дипломи по немски

38 зрелостници от Средното училище с преподаване на немски език „Фридрих Шилер“ в Русе получиха своите дипломи за владеене на немски. Това се случи на тържествена церемония късно вчера вечерта в зала „Европа“ на Доходното здание.

Директорът на училището Искра Иванова сподели, че няма по-хубаво чувство за всеки преподавател от това да види, че ученикът е надминал своя учител. „Нашето училище и нашият град са вашият дом“, каза още тя и припомни имената на тримата учители, благодарение на които учениците са преминали успешно през изпита. Става дума за Есим Яхя-Юсеин, Ирина Няголова и Албена Николова.

Програмата включваше множество съвременни музикални изпълнения, а също и народи, както и рап танци. Беше представена и кратка комедийна пиеса, описваща как преминава един изпит по немски език.

Дипломата по немски език второ ниво отговаря на стандартите В2/С1 от Общоевропйеската езикова рамка. Тя служи като доказателство заедно с други изисквания за приемане във висши учебно заведения в Германия. Често пъти се приема като сертификат за преподаване на чужди езици и се признава от много работодатели както в страната, така и в чужбина. На практика 50% от всички завършващи 12 клас в гимназията получиха подобна диплома. 63% от тях или 24 ученици са получили ниво С1.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X