https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПутин: САЩ и компаньони ни принудиха да дадем изпреварващ отговор

Путин: САЩ и компаньони ни принудиха да дадем изпреварващ отговор

“Русия даде изпреварващ отпор на агресията и това беше единственото правилно решение”, заяви руският президент Владимир Путин в речта си по време на парада в чест на 77-годишнината от края на Втората световна война.

“Русия няма никога да се откаже от уважението към всички народи и култури, но Западът реши да отмени това. Западът зачеркна мъжеството и смелостта на онези, които извоюваха победата над фашизма”, каза руският президент.

“НАТО не пожела да ни чуе. Тя имаше съвършено други планове и се подготвяше да нападне Крим. НАТО започна да присвоява прилежащите към нас територии, близо до нашите граници. Всичко говореше за това, че сблъсъкът с неонацистите ще бъде неизбежен”, заяви още Путин.

Руските военни в рамките на специална военна операция се борят за хората в Донбас и за сигурността на родината. Това заяви руският президент Владимир Путин, докато говореше на Червения площад преди Парада на победата. “Сега, в тези дни, вие се борите за нашия народ в Донбас, за сигурността на нашата родина – Русия”, каза държавният глава, обръщайки се към военния парад на Червения площад.

Руският президент пожела скорошно оздравяване на пострадалите военни на РФ в конфликта. “Смъртта на всеки войник е мъка за всички нас, ние ще направим всичко, за да помогнем на семействата и децата на военнослужещите, загинали в Украйна”, каза Владимир Путин.

Президентът заяви, че Русия е призовала Запада за честен диалог, но всичко е било напразно. “Русия винаги се е застъпвала за създаването на система за равноправна и неделима сигурност, която е жизненоважна за цялата световна общност”, подчерта Путин. “През декември миналата година предложихме сключването на договор за гаранции за сигурност, а Русия призова Запада за честен диалог, за намиране на разумни компромисни решения за отчитане на интересите на другата страна. Всичко е напразно! Страните от НАТО не искаха да ни чуят”, заяви руският лидер.

Путин добави, че за разлика от Запада Русия никога няма да се откаже от любовта си към родината, вярата и традиционните ценности.

САЩ на практика са забранили на своите ветерани да дойдат на парада по случай Деня на победата в Москва, заяви президентът. “Знаем, че на американските ветерани, които са искали да дойдат на парада в Москва, е било забранено да го направят. Но искам да знаят: ние се гордеем с вашите подвизи”, каза Путин.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X