https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораСъбев в Русе: Бързият транспорт с добър интернет ще започне да решава...

Събев в Русе: Бързият транспорт с добър интернет ще започне да решава въпроса с демографията

Министерството на транспорта и съобщенията ще съдейства за организиране на работна среща на заинтересованите страни по проекта за градска железница в Русе. Това заяви министър Николай Събев на среща със сдружението на бившите областни управители на Русе. Домакини на срещата бяха областният управител Анатоли Станев и неговият заместник Людмил Христов.

Анатоли Станев декларира категоричната си подкрепа за инициативата и заявиха, че това би улеснило значително транспорта на работещите в Източната промишлена зона. „Крайно време е държавата да застане по-ясно зад стратегическите проекти, които са в полза на обществото. Мисля, че пускането в експлоатация на подобна железница ще реши много от транспортните проблеми в региона“, каза Станев. В срещата участва и парламентарният секретар на Министерството Синан Хебибов.

„Бързият транспорт с добър интернет ще започне да решава въпроса с демографията в полза на малките селища и от тази гледна точка проектът за градска железница има моята подкрепа“, заяви по време на срещата министър Събев.

Идейният проект за градска железница е одобрен от експертен съвет на Националната компания „Железопътна инфраструктура“, информираха представители на сдружението. Той предвижда използване до голяма степен на съществуващата инфраструктура, като е необходимо да се изградят още 1000 метра железопътна линия.

Подобряването на свързаността е приоритет на правителството, като целта е едновременно да започне строителството и да се подобряват инфраструктурните връзки със съседните страни. В това увери министър Николай Събев. Затова е необходим и втори мост при Русе, за да има високоскоростен влак Букурещ – Русе – София, добави той. Министърът бе категоричен, че тези планове трябва да се развиват в синергия, не само от едно министерство.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X