https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоРИОСВ-Русе блокира работата на млекопреработвателно предприятие

РИОСВ-Русе блокира работата на млекопреработвателно предприятие

Експерти на РИОСВ-Русе изпълниха заповед за принудително извеждане от експлоатация на съоръжение на млекопреработвателно предприятие, с оператор „Рамарис“ ЕООО-с. Дянково, със съдействието на областната администрация и община Разград.

Съоръжението представлява тръба, която нерегламентирано е отвеждала отпадъчните води от обекта в крайпътна отводнителна канавка. В резултат на това е допуснато заблатяване на частен имот, намиращ в непосредствена близост.

Нарушението е констатирано при предишна проверка във връзка с постъпила жалба на жител на с. Дянково. На оператора е съставен акт за неработещо пречиствателно съоръжение за отпадъчни води-мазниноуловител, което е задължително да се поддържа в непрекъсната експлоатационна изправност. В изпълнение на дадените предписания е преустановено нерегламентираното заустване на производствени отпадъчни води чрез прекъсване на връзката и демонитране на тръбата. Осигурена е възможност за пломбирането й. До края на май операторът трябва да почисти и запръсти замърсените терени.

За причиненото заблатяване ще бъдат предприети допълнително административно-наказателни мерки. Предстои последващ контрол.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X