https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияПетков за Лавров: Няма да пускаме нечий външен министър, само защото той...

Петков за Лавров: Няма да пускаме нечий външен министър, само защото той мисли, че има право

„Имаме ясни санкции за руски полети. Няма да бъдем тези, които нелегално да пускат нечии външни министри, само защото те си мислят, че имат право. Има закон, има правила и страната ни ще ги следва. Оттук нататък ще бъдем един партньор в ЕС, от който не може да се очакват неприятни изненади”. Това заяви премиерът Кирил Петков след събранието на Националното сдружение на общините относно отказания полет на руския външен министър Сергей Лавров.

За актуализацията на бюджета:

„Актуализацията на бюджета в момента решава базов проблем. Въпреки, че икономиката в последните 4 месеца е с позитивен растеж, инфлацията застрашава хората с най-ниски доходи. Акцента на актуализацията е да покрием именно тези хора. Нашето обещание е да няма никой под линията на бедност и искаме да си го изпълним. Това е първият ни приоритет”.

По думите му „работодателите знаят, че това, което е обещано, ще бъде изпълнено”. „Допълнителните средства, които се акумулират в енергийната система, ще бъдат върнати обратно на бизнеса”, поясни министър-председателят.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X