https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългария15 депутати били готови да напуснат Слави Трифонов, пращал джипове до домовете...

15 депутати били готови да напуснат Слави Трифонов, пращал джипове до домовете им

На отдавна тлеещо разцепление в групатана ИТН разчитал премиерът Кирил Петков, когато днес заяви, че “има хора в ИТН, които тръгнаха да променят България със същите цели, които ние тръгнахме, и се надяваме, че 12 поне от тях, надяваме се на 15, които могат да последват същия този принцип”.

Всъщност групата на Трифонов не е монолитна, там непрекъснато има раздори, които хора от ПП умишлено подклаждали, научи Епицентър. бг. Затова и още тази вечер пазарлъкът на законотворчески гласове вече е започнал.

Сред твърдите поддръжници на Слави си оставали Любомр Каримански и Ива Митева, които са един от най-ярките критици на ПП.

“Интересно ми е да видя как ще намерят депутати-предатели от ИТН”, обяви преди часове Тошко Йорданов.

В същото време Трифонов заплашил със саморазправа всеки, който си мисли, че може да пристане на ПП. Той ги привиквал тази вечер като им изпращал джипове с охранители, за да ги вземат от домовете им и да ги заведат при него. Един от тях казал, че е болен, но въпреки това не бил “пожален” и бил заведен “на килимчето” пред боса, разказаха пред Епицентър. бг очевидци.

Трифонов оказвал сериозен натиск, за да не напускат групата на “Има такъв народ”.

Междувременно стана известна мизита за “покупко-продажбата” на депутатските съвести – 500 000 евро за подкрепа на правителството на малцинството, научи Епцентър.бг

“Правителство на малцинството е много по-добро от правителство, в което непрекъснато се извиват ръце. Готови сме на този вариант”, заяви Петков днес, убеден, че ще намери подккрепа за такъв вид кабинет.

Привличането на хора от ИТН и разцепление на партията на Трифонов очевидно е подготвян от “Промяната” вариант, за да остане правителството на власт. “Аз вярвам, че в ИТН има хора, които също са срещу корупцията. Вярвам, че има потенциал в депутатите на ИТН да подкрепят това правителство. Оставяме ги да направят своя избор”, заяви Кирил Петков по време на пресконференцията си днес следобед.

Малко по-рано днес Станислав Балабанов от “Има такъв народ” обвини Кирил Петков в опити за купуване на депутати. “Всъщност в момента ще се опитат да направят всичко възможно да купуват депутати, не само от нас, предполагам, че ще пробват и от други политически формации от опозицията, само и само да запазят уродливото си лице, за съжаление, което най-после лъсна, по отношение на колектива и парламентарната група. Аз съм сигурен, че ние сме отбор и ще продължим да бъдем такъм отбор, защото силата е в истината”, заяви Балабанов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X