https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияБориславова: Колега получи заплаха с " инфаркт или инсулт"

Бориславова: Колега получи заплаха с ” инфаркт или инсулт”

Шефката на кабинета на премиера Кирил Петков Лена Бориславова обяви, че колега от “Продължаваме промяната” е получил есемес, в който се отправяли заплахи, включително, че трябвало да внимава какво прави, защото “много хора са пострадали от инфаркт или инсулт”. Тя разкри това в отговор на въпрос дали Слави Трифонов е от хората, които ги е страх да влезе в затвора, за които премиерът Кирил Петков на няколко пъти каза, че искат да свалят правителството от власт.

По думите ѝ заплахите са по повод казуса с фитосанитарния контрол на ГКПП “Капитан Андреево” и злоупотребите, които са извършвани там. “След като разбихме тази схема, се случиха три неща. Първо, в хазната започнаха да постъпват приходи, които 10 години са били отклонявани. На второ място, хората, които се заеха с осветляване на корупцията – шефът на Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) Христо Даскалов, заместник-министърът на земеделието Иван Христанов и наши депутати, започнаха да получават заплахи”, отбеляза тя.

Бориславова допълва, че депутатите от “Има такъв народ” са поискали оставката на Даскалов, защото е разбил схемата на “Капитан Андреево”. “Те не искаха да знаят какво се случва, какво е установено, какви са били загубите и какво още трябва да се направи. Те искаха оставката на Христо Даскалов заради забавяне на трафика през пункта за два дни”, подчерта тя.

Запитана за искането на “Има такъв народ” да правят правителство в този парламент и дали за “Продължаваме промяната” стои опция за кабинет, без премиерът да се казва Кирил Петков, Лена Бориславова настоя, че Петков бил най-голямата гаранция за борбата с корупцията. “Такъв вариант не съществува, а и всички коалиционни партньори застават зад него”, изтъкна тя.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X